Historia

BROGRENS

Många känner kanske till namnet Brogrens sedan tidigare och det är inte så konstigt. År 1974 startade Jan-Erik Brogren dansbandet "Trio me Brogren" som sedan bytte namn till "Trivs me Brogren". Bandet hade några olika namn genom åren och ni minns dem kanske även som 
"Skånska Brogrens", men slutligen blev det "Brogrens".

Gamla Brogrens var aktiva under 1974 - 2011. 
Under några års tid var Brogrens Sveriges mest bokade band och det gick riktigt bra för grabbarna. 
En välkänd låt med dem är låten Öja. 

År 2020 valde Melissa Brogren Larsson att starta ett nytt dansband och det ingen visste var att vi snabbt därpå skulle drabbas av en pandemi. 
Melissa valde att gå som solo under första tiden för att bygga upp sitt varumärke. Trots den rådande pandemin lyckades Melissa få en del spelningar.

Varför just Brogrens kanske ni tänker? 
Det är ett namn som är bekant för många och dessutom är Melissa född som en Brogren och kommer alltid att hålla hårt i sitt namn. Ska man satsa så ska man och Melissa tvekade inte en sekund på namnet, för henne var det en självklarhet. Melissa anser att användningen av sitt eget efternamn bringar henne både glädje och stolthet. Att dessutom få möjligheten att återuppliva namnet genom ny och modern dansband är som pricken över i:et.

I mars 2021 blev bandet komplett och består idag av fyra medlemmar. 
Alla i bandet har en egen musikresa bakom sig och alla har någon form av anknytning till dansbandmusik sedan tidigare. 
Bandet uttrycker att glädje och humor är något som de delat sedan dag ett och efter varje reptillfälle längtar de redan efter nästa. 
För Brogrens är det lika viktigt att kemin fungerar som spelandet!

Sedan Brogrens började spela tillsammans har de kommit en bra bit på vägen och håller på att etableras mer och mer för varje dag. Uppstarten har gått i raketfart och bandet kör på med allt vad de kan. Det är tack vare bandets fantastiska sammanhållning och samarbete som detta fungerar så bra!